In het kader van gezelligheid en vriendschappelijke competitie gaan de beste studentenbigbands van Nederland de strijd met elkaar aan. Na een middag coaching van grote namen uit de Nederlandse muziek, zal ‘s avonds elke band alles uit de kast halen om de jury ervan te overtuigen dat zij de titel ‘de beste studentenbigband van Nederland’ verdienen. Met een avond vol spetterende funk, soul en jazz belooft het een avond te worden die je niet mag missen!


Dit jaar zal de derde editie van de Big Battle plaatsvinden op 31 mei 2019 in Metropool Enschede, georganiseerd door studentenjazzvereniging StuBiBa. De Utrechtse Studenten Bigband zal in de Saxion zaal haar titel verdedigen tegen de Groover Bigband (Delft), de Amsterdamse Studenten Bigband en de UTmost Bigband (Enschede). Het wedstrijdstuk ‘Habits’ is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door de jonge Enschedese componist Joris Bolhaar. De workshopleiding/jury zal bestaan uit Jan Wessels, Vincent Veneman, Marc Scholten en Rob Horsting. Het belooft het een mooi feestje te worden met enthousiaste bands en goede muziek, dus mis het niet!

De kaartverkoop is gestart!


Voor €7,- kun je bij dit te gekke evenement aanwezig zijn. Ben je in het bezit van een Union-Card? Dan kost het je maar €5,-! Kaarten zijn te koop via onderstaande link. De zaal zal om 19.00 uur open gaan, waarna om 19.30 uur het feest los barst! Voor meer informatie, check ook Metropool.