Workshopdocenten

Mark Scholten

Marc Scholten is de lead-altsaxofonist van het gerenommeerde Metropole Orkest. Als sectieleider behoort hij hierdoor tot de top van de Nederlandse jazzmuziek, waarbij hij jazzlegendes heeft begeleid als Herbie Hancock, The Brecker Brothers, Quincy Jones en vele anderen. Hier heeft hij meegespeeld op het Grammy-Award winnende album “Sylva” van Snarky Puppy. Ook is hij hoofdvakdocent Jazz- en Pop aan het conservatorium van Utrecht.

Vincent Veneman

Vincent Veneman is een trombonist, arrangeur en componist die als een van de meest getalenteerde trombonisten van zijn generatie wordt gezien. Als trombonist valt hij regelmatig in bij de Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest, zowel als bandlid als solist en heeft hij samen gespeeld met o.a. Kurt Elling, Snarky Puppy en Herbie Hancock. Ook hij heeft meegespeeld op het album “Sylva” van Snarky Puppy.

Jan Wessels

Jan Wessels is de trots van de Twentse Jazzmuziek. Als trompettist is hij niet alleen bekend als getalenteerde sessiemuzikant, maar ook als solist staat hij bekend als een van Neerlands beste. Naast invaller bij het Metropole Orkest (zowel als muzikant als dirigent) is hij als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Rob Horsting

Rob Horsting heeft een lange staat van dienst. Als pianist heeft hij jaren gespeeld bij de Dual City Bigband, het Millennium Jazz Orchestra en het Kinderprinsengrachtconcert. Tegenwoordig houdt hij zich meer bezig met arrangeren en dirigeren, onder andere voor het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Als docent is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.